Μηχάνημα παραγωγής πασσάλων για την παραγωγή κυλινδρικών και πρισματικών δοκών με συγκόλληση σπιράλ και προγραμματισμένο μεταβλητό βήμα (Ø 1100 mm). Χάρη στο σετ σερβοκινητήρων που διαθέτει, είναι ένα μηχάνημα γρήγορο, ευέλικτο, ασφαλές, πρωτοποριακό και μεταφερόμενο.

Τα τύμπανα που βρίσκονται τοποθετημένα στις τρύπες των πλακών σχηματίζουν ταμπλώ τα οποία διαχωρίζουν τις ράβδους με τις οποίες τροφοδοτείται το μηχάνημα για την κατασκευή του πασσάλου. Το ταμπλώ είναι τοποθετημένο στη σταθερή πλάκα, ακολουθώντας την περιστροφή του. Στηρίζεται σε 2 ράουλα με επίστρωση καουτσούκ.

Λειτουργούν ως υποστηρικτικά του πασσάλου κατά τη διάρκεια κατασκευής του. Σηκώνονται αυτόματα και σταματούν μόλις τα υποστηρικτικά ράουλα φτάσουν στον πάσσαλο.

Σταθερή πλάκα

Διάτρητη πλάκα η οποία περιστρέφεται συγχρονισμένα γύρω από την κινητή πλάκα. Μετά τον καθορισμό της διαμέτρου του πασσάλου προς παραγωγή, οι διάτρητοι δίσκοι τοποθετούνται και κουμπώνουν πάνω στην πλάκα. Οι ράβδοι που τροφοδοτούνται στο ταμπλώ περνούν μέσα από αυτούς τους δίσκους.

Κινητή πλάκα

Οι πάσσαλοι σχηματίζονται μετακινώντας προς τα εμπρός την κινητή πλάκα και σχηματίζοντας ένα σπιράλ γύρω από τις ράβδους. Ο αναρτημένος κινητός δίσκος είναι συνδεδεμένος στην κύρια κατασκευή και είναι εξοπλισμένος με σερβοκινητήρες οι οποίοι του προσδίδουν μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα.

Χάρη στον αναρτημένο κινητό δίσκο, σχεδιάζεται και εφαρμόζεται ένα πρωτοποριακό σύστημα εκφόρτωσης πασσάλου με διαδρόμους κύλισης. Δεν απαιτείται πλέον γερανός για την εκφόρτωση του πασσάλου και ο κύκλος εργασίας συνεχίζεται άμεσα.

Ο έλεγχος του CM 1100 xp είναι ενσωματωμένος στη βάση ώστε το μηχάνημα να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και ταυτόχρονα να απελευθερώνει το χώρο εργασίας του χειριστή. Είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής, flash memory και σειριακή γραμμή. Επιπλέον, επιτρέπει την αλλαγή ταχύτητας στην εκτέλεση της παραγωγής πασσάλων χωρίς να διακόπτεται ο κύκλος εργασίας, παράγοντας πασσάλους με μεταβλητό βήμα, καθορίζοντας τον αριθμό των κομματιών προς συγκόλληση και ανασηκώνοντας αυτόματα τα στηρίγματα.